Indlæg til børn

Hvornår har børn behov for indlæg?

Oplever du at dit barn ikke gider gå langt, går klodset og snubler nemt?
Klager dit barn over hælsmerter, ømme fødder eller trætte ben?
Dette kan dette stamme fra fejlstillinger i fødderne og kan i de fleste tilfælde afhjælpes med de rette fodindlæg. Korrigering via fodindlæg kan afhjælpe. Ligesom det kan være en hjælp til børn, der løber dårligt.

Hvad skal jeg være opmærksom på?

Fejlstillinger og fodlidelser kan være medfødte det er værd at være opmærksom på allerede fra en tidlig alder. Det kan være dit barn enten har platfod eller hulfod. Ofte ses flade fødder hos børn. Dette er et naturligt fænomen, som opstår pga. den store smidighed ved børns ledbånd. Ved forskellige tests kan det afsløres at den flade fod er ”fleksibel”, hvorved man nøjes med at observere barnets udvikling. Typisk opnås den voksne stilling af foden i 4-5 års alderen, og foden udvikles uden problemer.
En anden hyppig lidelse der rammer børn i 9-15 års alderen er vokseværk. Dette ses hos aktive børn og viser sig som smerter i hælene. Man kan ikke rigtigt se lidelsen, men børnene klager tit over smerter i hælene, når de skal løbe og f. ex. spille fodbold. De kan de derfor ikke være med i kammeraters leg, hvilket jo deprimerer dem meget. Forældrene søger med lys og lygte efter behandlingen, som ikke alle kender.
Indlæg til børn kan hjælpe mod hælsmerter og eventuelle lidelser – og giver en bedre fodstilling.

Læs mere om