Indlæg til nedsunken forfod

Fra naturens hånd er vi udstyret med en lille bue på tværs af forfoden. Denne bue medvirker til, at vi kan have et fjedrende afsæt, når vi går og løber. Hvis denne bue ikke er tilstede, bliver afsættet mere hårdt og går direkte hen over ledhovederne på mellemfodsknoglerne. Derved bliver trykket, fra knoglerne ned på huden og underlaget, voldsomt meget større.

Ved nedsunken forfod er denne tværbue, som navnet antyder sunket ned, hvorved tæernes ledhoveder presses ned i underlaget. Hyppigst er årsagen, at fodtøjet er for småt, overbelastning fx højhælede sko, men kan også være på grund af svaghed i muskler og ledbånd.

Hvad er symptomerne på nedsunken forfod?

Presset fra ledhovederne mod forfodens trædepude vil medføre en brændende smerter ved belastning af foden, som for eksempel ved gang. Det forøgede tryk på trædepuden vil tit medføre hård hud eller ligtorne.

Behandling:

Nedsunken forfod behandles med et aflastende indlæg special fremstillet til dine fødder. Hårdhud og ligtorne fjernes ved fodbehandling hvilke efter kort tid uden indlæg muligvis vil genopstå.
Behandlingsvalget er afhængigt af, om den nedsunkne forfod er regid eller mobil. Til aflastning af nedsunken forfod fremstilles et indlæg, som har til formål at give forfoden den nødvendige støtte og aflastning i kontaktfasen ved gang.

Til de fleksible tilfælde fremstilles en forfodspelotte, som støtter tværbuen og eventuelt giver aflastning til særligt udsatte områder på trædepuden. Formålet er at korrigere fejlstillingen i tværbuen og forhindre udvikling af hammertæer.

Hos indlægsklinikken laves en grundig undersøgelse af led bevægeligheden i fødderne. Gangmønster og krops bevægelighed vurderes samt eventuelle fejlstillinger konstateres. Ud fra disse undersøgelser tilbydes/anbefales bedst egnede fodindlæg.

Der vil altid være en grundig vejledning om fodtøj, indlæg og egnede fodøvelser til fodens muskler.

Sygesikringen Danmark yder tilskud til fodindlæg fra Indlægsklinikken Herning.

 

Har du nedsunkenforfod vil du med et indlæg fra indlægsklinikken opleve forbedret livskvalitet !   

Lineke Nielsen - Indehaver